f1

2015.05.14. 07:39

Fisichella a Ferrarival Le Mans-ban

Giancarlo Fisichella visszatér az AF Corse Ferrarihoz, hogy részt vegyen a júniusi 24 órás versenyen.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari-pilóta, aki fő 2015-ös programjaként a Tudor United SportsCar Championshipben versenyzik, a tavalyi GTE-Pro győzelmük megismétlésének reményében ismét csatlakozik Gianmaria Brunihoz és Toni Vilanderhez. Az AF Corse második 458 Italiáját Davide Rigon és James Calado, valamint a 20. Le Mans-indulására készülő Olivier Beretta fogja vezetni. Fisichella és Beretta bejelentése egybeesett a Le Mans-i teljes indulási lista kiadásával.

Az egyes számú Toyota felállásában még a sérült Kazuki Nakajima neve szerepel, azonban arról, hogy valóban ő fog-e vezetni, a május 31-i Le Mans tesztnap előtt döntik el.

A francia Pegasus LMP2-es csapat Morgan-Nissan EVO-ját David Cheng, Ho-Pin Tung (akik ketten tavaly megnyerték az Ázsiai Le Mans Széria bajnoki címét) és Leo Roussel kapja meg. A brit Alex Kapadia most fog debütálni a tajvani AAI Porsche GTE-Am csapatával; a 997-szabású 911 GT3-RSR-t Jun San Chennel és Xavier Maassennel osztja majd meg, az autót pedig a belga ProSpeed csapat fogja majd futtatni. A csapat egy 911-es is indítani fog, Mike Parisyvel, Gilles Vannelet-vel és Han Chen Chennel a volán mögött. A brit JMW Ferrari 458-ában pedig Kuba Giermaziak, Michael Avenatti és Abdulaziz Turki Alfaisal fog versenyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!