f1

2015.06.12. 17:09

Idén Londonban lesz a Race of Champions!

Ezúttal novemberben rendezik az eseményt

Tajthi Andrea

Fotó: Race of Champions

A 2015-ös Race of Champions november 20-21-én kerül megrendezésre az Queen Elizabeth Olympic Parkban, ahol 2012-ben a londoni olimpiai és paralimpiai játékokat is rendezték.

Jegyek a www.ticketmaster.co.uk/roc oldalon vásárolhatók.

A helyszínt a tavalyi ROC bajnokok bajnoka, David Coulthard nézte meg először, tegnap.

"Fantasztikus, hogy a Race of Champions Londonba jön." - mondta Coulthard. "Minden helyszín különleges a maga módján, de az Egyesült Királyságban nagy hagyománya van a versenyzésnek, így itt rendezni az eseményt, egy ilyen ikonikus helyszínen, mint a korábbi olimpiai stadion, nagyszerű dolog. Biztos vagyok benne, hogy ez lesz az eddigi legjobb."

"Úgy tűnik, hogy sok ember nem élvezi idén annyira a Forma-1-et, mint a korábbi években. Így ha azt szeretnék, ha újra élvezni szeretnék a motorsportot, jöjjenek el a Race of Championsra." - folytatta Coulthard.

"A stadiont a környezete teszi különlegessé. Ha lenézel a lelátóról az autókra, olyan látvány tárul eléd, amilyet nem sok helyen látsz."

"Büszke vagyok, de még mindig némileg zavarban érzem magam, hogy nyertem tavaly. Vannak fiatalabb és tehetségesebb versenyzők is, akik részt vettek, de ilyen ez a kieséses rendszer. Különböző versenyzőkkel hasonlíthatod össze a vezetési képességeidet, különböző autókkal. Valakinek pedig nyerni kell, aki akár én is lehetek..."

London polgármestere, Boris Johnson elmondta: "A csodálatos stadionunk tökéletes otthonnak bizonyul mindenféle sportnak, és a Race of Champions igazi izgalmakat tartogat a motorsport rajongóknak. Biztos vagyok benne, hogy tele lesz a stadion izgatott londoniakkal, hogy láthatják majd a legnagyobb versenyzőket megmérkőzni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!