f1

2015.07.12. 15:25

Magyar Nagydíj visszatekintő: 2000 - Játszd újra, Mika!

Hosszú évek óta nem látott szoros bajnokság keretében érkeztek meg a csapatok a Hungaroringre

Paksi Konstantin

Fotó: Paksi Konstantin

Schumacher vezette a tabellát, de csupán két pontra volt tőle a két McLaren pilóta, és a német bajnok csapattársa, Barrichello sem volt messze az élen álló hármastól. A győzelmek tekintetében már nagyobb volt a fórja Schumachernek, hisz míg ő öt győzelmet szerzett, a három üldözője együtt hat sikert számlált. Azonban a Magyar Nagydíjat megelőző három futamon Schumacher mindhárom alkalommal önhibáján kívül esett ki, ráadásul kétszer komoly rajtbalesetbe is belekeveredett, így a többiek lélektani előnyben voltak a kerpeni ásszal szemben.

Az edzésen Schumacher közel négytizedes előnnyel megszerezte a pole pozíciót, mögötte Coulthard, Hakkinen sorrendben következtek a McLarenek. A rajtot a kétszeres finn világbajnok kapta el a legjobban, és mindkét riválisát megelőzve az első helyen fordult, mögötte Schumacher következett, majd Coulthard és Ralf Schumacher vívott kemény harcot a harmadik helyért, amely a skót sikerét hozta.

Bár a kerékcserék pár körig megkavarták a sorrendet, de azon kívül nem változott az összkép semmit, hogy Rubens Barrichello egy helyet előre lépett Ralf Schumacher kárára, köszönhetően annak, hogy a Williams szerelők nem mindig álltak a helyzet magaslatán. Azonban abban a gyötrelmes hőségben, amiben azon a hétvégén a szerelőknek dolgozniuk kellet, érthető volt némi figyelemkihagyás.

A futam végén Mika Hakkinen egy kényelmes előnnyel a birtokában szelte át a célvonalat, és ezzel átvette a vezetést a tabellán Schumachertől. A következő, Belga Nagydíjon még növelni tudta az előnyét egy káprázatos győzelemmel, azonban a hajrá végül Schumachernek sikerült jobban, és egy négyes sorozattal megszerezte a Ferrari újabb egyéni világbajnoki címét, amire 1979 óta várt a csapat.

 

Paksi Konstantin korábbi könyvei a következő címekre kattintva tekinthetők és vásárolhatók meg: 
A Forma 1 60 éve
Damon Hill
Az alábbi képen Konstantin hamarosan megjelenő, a Forma-1 világbajnokait bemutató könyvének borítóját láthatjátok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!