f1

2015.07.22. 07:29

Nizzában gyűltek össze a pilóták

Tegnap kísérték utolsó útjára a francia pilótát, Jules Bianchit. A temetésen több pilóta és vezető is tiszteletét tette.

Komenda Vivien

Fotó: Scuderia Ferrari

Bianchi péntek éjjel hunyt el, kilenc hónappal Japán nagydíjon történt szörnyű balesetét követően.

A temetési díszkíséret nem sokkal tíz óra után érkezett a Sainte-Reparate katedrálishoz, ahol a koporsót barátok és családtagok vitték.

A katedrális külső részén hatalmas portrék lógtak a Marussia pilótájának képével, a közeli térre pedig koszorúkat helyeztek.

Több világbajnok is megjelent a temetésen, többek között Alain Prost, Jenson Button, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel.

Rengeteg aktív pilóta is tiszteletét tette, így Nico Rosberg, Nico Hulkenberg, Romain Grosjean, Felipe Massa, Marcus Ericsson, Daniil Kvyat, Daniel Ricciardo és Adrian Sutil.

Szintén ott volt Alexander Wurz, a GDPA elnöke, valamint Jean Todt, az FIA elnöke, aki hétfőn meghozta a döntést, melynek értelmében visszavonultatják a 17-es rajtszámot, ezzel tisztelegve Jules Bianchi előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!