f1

2015.07.02. 10:15

Sebastian Vettel, az arrogáns

Sebastian Vettel perrel fenyegette a Red Bullt a "Multi 21" néven elhíresült 2013-as eset után.

Tajthi Andrea

Fotó: Ker Robertson/Getty Images/ Red Bull Content Pool

Ezt állítja Marj Webber frissen megjelent önéletrajzi könyvében, melynek címe: Aussie Grit. Webber elmondása szerint ez az incidens is közrejátszott abban, hogy úgy döntött, kiszáll a Forma-1-ből.

"A Red Bullnak változtatnia kellett, én pedig megkönnyítettem a döntésüket és távoztam." - mondta Webber az ABC televíziónak.

Az ausztrál versenyző elmondása szerint az ominózus incidens után Vettel még elnézést kért tőle, amiért figyelmen kívül hagyta a csapatutasítást, s azt mondta: "Ezt eléggé elcs*sztem".

"Nem tudom, ki beszélt vele Malajzia és Kína között, de Kínában már egy nem túl jól sikerült beszélgetésünk volt." - folytatta Webber, aki azt is elárulta, hogy az ügybe Vettel bevonta ügyvédeit is.

Könyvében felfedi, hogy mikor ő és menedzsere, Ann Neal megkérdezték a csapatfőnök Christian Hornert, miért nem kapott Vettel megrovást az utasítás figyelmen kívül hagyásáért, a következő választ kapták:

"(Horner) elismerte, hogy a csapat két oldalas levelet kapott Seb ügyvédjétől pár nappal a maláj futam után, mely szerint ők (a Red Bull) megszegték a (Vettel) szerződését azzal, hogy 'indokolatlan csapatutasítást kapott'." - írja Webber.

Azt is elmondta azonban, hogy visszavonulása után már nem olyan rossz a kapcsolata Vettellel. Könyvében viszont még emlegeti a német versenyző "arroganciáját", ami hozzájárult ahhoz, hogy megromoljon munkakapcsolatuk.

"Úgy tűnt, azt, hogy esetleg én egyszerűen csak gyorsabb tudok lenni nála, nem tudta elfogadni. Mindig kellett valami okot találnia erre. Aztán idővel rájöttem, hogy akkor zuhant meg, mikor azt gondolta, hogy eleget tesz, de valójában az nem volt elég. Seb arroganciája azt eredményezte, hogy nem tudta elfogadni, ha valami nem ment jól, a csapattól várta a megoldást."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!