f1

2015.10.27. 19:50

A Red Bull azt hitte, sima ügy a Mercedes-motor

Bernie Ecclestone elmondta, a Red Bull abban a hitben szakított a Renault-val, hogy a júliusi mercedeses tárgyalása sikeres volt.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Clive Rose/Getty Images/Red Bull Content Pool

A Red Bull 2016-os szereplése erősen kérdéses jelenleg, miután az osztrák istálló felbontotta a Renault-val a szerződését, a maradék három motorgyártó pedig – a Mercedes, a Ferrari és a Honda – nem szívesen szállítana motort egy potenciális riválisnak. Úgy fest, a kényelmetlen helyzet oka egy júliusi megbeszélés, amelyen Christian Horner, Bernie Ecclestone, Toto Wolff és Niki Lauda volt jelen.

„A Red Bull, vagy inkább Christian védelmében szólva, azért bontották fel a Renault-val kötött egyezséget, mert azt hitték, megkötötték az üzletet a Mercedesszel” – mondta Ecclestone. Később a Mercedes azonban elutasította a Red Bull kérését, amelyet Bernie ekképp kommentált: „ilyen még a legjobb családokban is előfordul”.

Lauda azt is megerősítette, hogy tárgyalásokat folytatott Dietrich Mateschitzcel, a Red Bull tulajdonosa azonban hirtelen megszakította a kapcsolatot.

„Mivel nagyon jól ismerem Dietrichet, még a korai időszakban beszéltem vele” – nyilatkozta Lauda. „Megmondtam neki, hogy a dolog csak akkor működhetne, ha felhagy a Mercedesre irányuló ellenséges gondolataival és normálisan áll hozzá. Egy darabig csak nézett rám – valamilyen okból kifolyólag nem kedveli a Mercedest –, majd azt mondta, hogy ’rendben, megteszi’. Emellett még arról beszéltünk, hogy ha motort szállítanánk nekik, együtt kellene fejlődnünk. Azért adtunk volna erőforrást, mert azt akarjuk, hogy a kis Red Bull-gyerekek Daimlereket vezessenek, így egy egészséges Red Bull-Mercedes együttműködés hosszú távon nagyon is kifizetődő lett volna. Ez volt a célunk, ám Dietrich sosem jött vissza; a megbeszélések így tulajdonképpen el sem kezdődtek igazán, és az egész javaslat elhalt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!