f1

2015.10.24. 13:29

Andretti: „Hamiltonnak nem a 2015-ös VB-cím lesz a legszebb emléke”

A 75 éves korábbi világbajnok úgy gondolja, nem ez lesz Lewis Hamilton legemlékezetesebb címe.

Dobos Zoli

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Andretti szerint az emberek versengést szeretnének látni, Hamilton dominanciáját viszont még a csapattársa sem tudja megtörni.

„Nem csak a nézők akarnak versenyt látni, a pilótáknak is szüksége van erre. Ha megkérdeznénk Hamiltont, biztos, hogy azt mondaná, hogy szoros csatában szeretne nyerni, nem ekkora fölénnyel.” – nyilatkozta az amerikai. „Kiélezettebb versenyekre van szükségünk, „kerék a keréken” csatákra.” – mondta el Nico Rosberg, Lewis Hamilton csapattársa.

„Sokkal jobb érzés valamit úgy megnyerni, hogy igenis küzdöttél érte, nem csak hátradőltél és az öledbe hullott. Meggyőződésem, hogy Hamiltonnak nem a 2015-ös VB-cím lesz a legszebb emléke. Csak akkor lehetsz elégedett a bajnoki-címeddel, ha igazán megdolgoztál érte.” – folytatta Andretti.

Hamilton harmadik világbajnoki címe Andretti szerint túl könnyen jön, így nem is lesz olyan értéke. A harmadik címmel a brit pilóta olyan nagy nevekhez csatlakozhat, mint Ayrton Senna és Niki Lauda, holott Hamilton idei és talán tavalyi címe sem volt túl nehéz munka. Azonban ebből a perspektívából Vettel, vagy Alonso címeit is lehetne „becsmérelni”. „Nehéz megítélni, hogy kinek mennyi erőfeszítésébe kerül egy bajnoki-cím. Lewis-nak szerencséje van a Mercedes-szel, hogy ilyen fiatalon bezsebelheti a harmadik trófeáját.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!