f1

2015.10.06. 14:00

Andretti szerint ok nélkül kapja a kritikákat az F1

Arra figyelmeztet, hogy az F1 ne essen az Indycar hibájába

Tajthi Andrea

Fotó: Paul Gilham/Getty Images/ Red Bull Content Pool

Bár a Forma-1 számos kritikát kap mostanában minden tekintetben, 1978 világbajnoka, Mario Andretti úgy véli, még mindig az F1 az autósportok csúcsa.

"A Forma-1 egy remek termét." - mondta a német Auto Motor und Sportnak. "És tartja is magát, a technológiának köszönhetően. Ez a védjegye. Ez az, amiért a rajongól szeretik a Forma-1-et."

"A motorsport alapvetően drága, és az F1 néha túl messzire megy, így olykor a sportnak alkalmazkodnia kell. De mikor azt mondom alkalmazkodni, az nem azt jelenti, hogy nagyon másként kellene csinálni a dolgokat. Egy versenysorozat sem tökéletes. Nincs ehhez megoldókulcs, szóval ne akarjuk újra feltalálni a kereket. Ez lenne a legrosszabb dolog, amit tenni lehet."

Andretti figyelmeztet, a Forma-1 ne kövesse el azt a hibát, amit elkövetett az Indycar.

"Ők elárulták a gyökereiket és új dolgokat vezettek be, amik nem illettek a sorozatba."

Sokan azonban úgy vélik, hogy más helyen jobb versenyezni, mint az F1-ben, például Indycarban, ahol Andretti unokája, Marco futamgyőztes.De van-e tanulnivalója az F1-nek az Indycartól?

"Épp ellenkezőleg." - mondta Andretti. "Mindenki a Mercedes dominanciájáról beszél, és arról, hogy ez tönkreteszi a sportot, de szerintem ez remek dolgokat generált. Most mindenki a Ferrarira figyel, hogy közelebb tudnak-e kerülni. A magyar és a szingapúri verseny megmutatta, hogy a Merecdes már nem engedheti me magának a legkisebb hibát sem, és rajongóként, én ezt imádom."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!