f1

2015.10.27. 19:24

Rosbergnek beszéde van Hamiltonnal

A két Mercedes első körös koccanása után Nico Rosberg úgy érzi, itt az ideje, hogy átbeszéljék a dolgokat Lewis Hamiltonnal.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Az USA Nagydíjat követően Rosberg szemmel láthatóan frusztrált volt, különösen azok után, hogy néhány körrel a leintés előtt saját hibájának köszönhetően adta át a vezetést és ezzel a harmadik világbajnoki címet Hamiltonnak. Hamilton szerinte agresszív mozdulatával sem volt megelégedve, amely az egyes kanyarban kikényszerítette a németet a pályáról.

„Ami az első kanyarban történt, szerintem elég egyértelmű” – nyilatkozta Rosberg. „A kanyar közepénél én voltam előrébb, így enyém volt az ívválasztás joga, de ő lekergetett a pályáról és nekem jött. Össze is értünk, méghozzá elég keményen, a kerekeinkkel – ez már túlmegy egy bizonyos határon, ami rossz hír. Meg kell beszélnünk; abban nem vagyok biztos, mi fog ezután történni. Az azonban igaz, hogy nem ez volt a verseny kulcsmomentuma, a győzelmet saját hibából buktam el.”

Rosberg kilenc körrel a kockás zászló előtt hibázott, ennek az oka azonban még számára is rejtélyes – a német egyenesen úgy fogalmazott, hogy hasonló hiba még sohasem fordult elő vele.

„Rosszul jött ki, és nem jó érzés, hogy így vesztem el a versenyt” – folytatta Rosberg. „Kemény nap volt, de a tavalyi szezonzáró Abu Dhabiban rosszabb volt. Sokkal nehezebb megemészteni, hogy egy mechanikai probléma miatt esélyem sincs harcolni a címért, minthogy önhibából esek el tőle – így legalább van magyarázat, és tudom, hogy ezentúl jobban kell teljesítenem. Nehéz elfogadni a bajnoki cím elvesztését és túltenni magad rajta. Mit tehetek most? Megbeszélem a családommal és elterelem a gondolataim.”

Habár Rosberg nem volt hajlandó 2016-ról beszélni, azt azonban kijelentette, az önmagába és egy leendő világbajnoki címbe vetett hite továbbra is rendületlen.

„Biztos vagyok benne, hogy ti is láttátok a pályán mutatott elkötelezettségem” – mondta a német. „Sajnos kilenc körrel a vége előtt rosszul sült el, de egészen addig minden remekül zajlott – hatalmasat hajráztam, a leggyorsabb voltam a pályán, satöbbi. A hitem megmaradt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!