f1

2015.10.25. 14:33

Trevor Carlin: Nevetséges lenne, ha Magnussen nem kapna F1-es ülést!

Míg Boullier állítja, hogy nem rúgták ki a dánt, korábbi csapatfőnöke szerint egy Senna kaliberű pilótától váltak meg Wokingban.

Kovács Noémi

Fotó: McLaren

Néhány hete vált világossá, hogy a McLaren-Honda nem újítja meg jelenlegi tesztversenyzőjük, Kevin Magnussen idén lejáró szerződését, így a dán pilóta Forma-1-es csapat- és támogatás nélkül maradt. Boullier elmondása szerint azért döntöttek így, hogy a másik, az idei GP2-s bajnoki címet megnyerő Stoffel Vandoornenak, másik protezsáltjuknak is lehetőséget tudjanak adni tartalékosként - ha nem tudják F1-es üléshez juttatni. Emiatt nem túl elegáns módon, Ron Dennis asszisztense emailben közölte az elbocsátó szép üzenetet Magnussennel - pont a dán születésnapján.

"Ezt a folyamatot nem fogom kommentálni." - kezdte Boullier menteni a menthetőt. - "Kevin szerződése az idei évad végén jár le, volt rá lehetőség, hogy megújítsuk, végül több okból kifolyólag nem így döntöttünk. Mindenekelőtt azonban, nem rúgtuk ki, ahogy állították. Mi, a McLarennél tudjuk, hogy Kevin hatalmas tehetség és minden dicséretet megérdemel.  Versenyeznie kellene a Forma-1-ben jövőre, de biztos vagyok benne, hogy bárhogyan is alakul, sikeres karrier áll előtte."

Emellett mára már az is világossá vált, hogy a Lotus is bezárta kapuit Magnussen előtt, mivel ők Pastor Maldonado csapattársaként a 2014-es GP2-s bajnokot, Jolyon Palmert szerződtették le, a távozó Romain Grosjean helyére. Ennélfogva Magnussen számára immár csak egy-egy teszt- illetve tartalékversenyzői állás nézhet ki, de ahogy ezt saját bőrén is tapasztalhatta Wokingban, ez nem garancia a későbbi F1-es ülésre. Korábbi, brit F3-as csapatfőnöke, a fiatal tehetségeket
felkaroló Trevor Carlin szerint mindez nevetséges.

"Korábban valaki megkérdezte tőlem, hogy Kevin versenyzési stílusa melyik korábbi versenyzőére emlékeztet engem. Jól átgondoltam, hogy mit válaszolok, majd az igazságnak megfelelően ezt feleltem: Ayrton Sennáéra. Bármely versenyzőnek, aki első Forma-1-es versenyén másodikként végez, biztos helye kellene, hogy legyen egy versenyképes Forma-1-es csapatnál. Egyszerűen nevetséges lesz, ha Kevin jövőre nem talál magának versenyzői ülést, mert - jegyezzék meg, amit mondok - egyértelműen világbajnok matéria." - mondta el Trevor Carlin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!