f1

2015.11.16. 11:22

Fellebbez a Williams

Érthetetlennek tartják az FIA mérését és döntését Massa kizárása kapcsán

Tajthi Andrea

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

Felipe Massa a nyolcadik helyen ért célba Williamséval, hazai versenyén, Brazíliában. Utólag azonban még ki is zárták, mert az FIA úgy találta, hogy jobb hátsó gumija 27 fokkal melegebb volt a megengedettnél.

Rob Smedley szerint azonban érthetetlen, hogy mért az FIA 137 fokot, mikor az ő adataik szerint a gumi 107 fokos volt.

"Két, egymástól független szenzorunk is van, az egyik a PT1000, ami a gumimelegítő belsejében van és a felületi hőmérsékletet mutatja nekünk, ez pedig végig megfelelt a szabályoknak." - mondta Smedley, aki azt is hozzátette, hogy a csapat fellebbez a döntés ellen. 
"Ez volt az utolsó leolvasás, mikor levettük (a paplanokat) a rajtrácson, körülbelül 104 fokos lehetett."

"A másik mérés során, amit végzünk, az adatok az autóból érkeznek. Ez azt mutatja, hogy a jobb hátsó gumi hőmérséklete Massa autóján 107 fok volt. Szóval két független érzékelő is azt mondta, hogy megfelelünk a szabályoknak."

Smedley azt is elmondta, hogy ráadásul ugyanolyan szenzorokat használnak, mint az FIA, épp annak érdekében, hogy ilyen eltérések ne fordulhassanak elő.

"Nem is volt magyarázat. Csak azt mondták, hogy az ő mérésük a mérvadó, mert azt az FIA mérése és csak ez az egy számít." - tette hozzá.

Smedley azzal folytatta, hogy nem történt szokatlan hőmérséklet emelkedés a gumi belsejében sem, aminek pedig meg kellett volna történnie, amennyiben a gumi 27 fokkal melegebb volt a kelleténél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!