f1

2015.11.17. 10:35

Hamilton és Rosberg olyanok, mint Senna és Prost?

Paddy Lowe szerint Hamiltont frusztrálja, hogy mostanában Rosberg nyer

Tajthi Andrea

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Paddy Lowe úgy véli, hogy a Mercedes jelenlegi versenypárosa a McLaren Senna-Prost érájára emlékeztet.

Lewis Hamilton megnyerte az utóbbi két bajnokságot, Nico Rosberg pedig az utóbbi két futamot. Lowe szerint fontos Rosberg számára, hogy jó érzéssel vágjon neki a télnek, s ebből tud majd 2016-ban építkezni.

"Nagyon fontos a csapatnak, hogy két erős versenyzője legyen, két teljesen motivált versenyzője." - mondta Lowe a Motorsport.com-nak.

"És ehhez hozzátartozik az is, hogy elhigyjék, hogy nyerni tudnak és nem csak futamot, hanem bajnoki címet is. Nálunk ez megvan, és ilyen mértékben nem tapasztaltam ilyet Senna/Prost óta. Ez teszi fantasztikussá a versenyzést, és miközben kritizálják a sportot és kritizálnak minket a dominanciáért, ebben a helyzetben mi biztosítjuk a versenyt két versenyző között. Mi lehetővé tesszük ezt, és szerintem nekünk két olyan versenyzőnk van, akik képesek is erre, hiszen mindketten erősebbek tudnak lenni, a másiknál, más-más pályákon. És ez tökéletes."

Lowe azonban azt is elismeri, hogy nincs egyértelmű magyarázat Rosnberg hirtelen jó formájára.

"Ez talán senkit nem frusztrál jobban, mint Lewis Hamiltont! Valaki azt kérdezte tőlem, hogy Lewis ráhagyja-e egy kicsit most, hogy már bajnok? Abszolút nem. Mindig az aktuális versenyt akarják megnyerni. Már nem nézik az ponttáblázatot, csak azért jönne a versenyekre, mert nyerni akarnak. Lewis dühös lesz, ha bármit is elveszít. Jó a hangulata, de belül azt gondolja: 'A francba!' Nagyon tiszteli Nico képességeit."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!