f1

2015.11.04. 16:08

Montoya hőse Alonso, de Ricciardo is elismeri a spanyolt

A kétszeres világbajnok sokak "csodálatát" kivívta korábbi teljesítményével és idei kitartásával.

Kovács Noémi

Fotó: Varga András

A jelenleg az IndyCarban, korábban pedig a NASCAR-ban versenyző Juan-Pablo Montoya még Forma-1-es pályafutása során ismerte meg a kétszeres világbajnokot, akit napjaink egyik legjobb pilótájának tart. A kolumbiai emellett Alonso idei kitartását is csodálja, még - a szerinte - felejthető rádiós kifakadása ellenére is.

"Fernando az én hősöm!" - viccelődött Montoya. - "Nem tudom, hogy viseli el. Azt tudom, hogy én erre képtelen lennék és ez a helyzet nagyon nehéz lehet egy olyan kaliberű versenyző számára, mint ő. Teljes mértékben megértem a frusztrációját. Rendkívüli versenyző és a Japánban hallott rádióüzenetek teljesen logikusak. Én ugyanígy cselekedtem volna."

"Úgy gondolom, hogy Vettel a legteljesebb és legnagyobb munkabírású versenyző, de a tempót tekintve Alonso a legjobb. Hamilton az félúton van Vettel és Alonso között, ezért végzi olyan jól a dolgát." - fűzte hozzá a kolumbiai. De nem csak Montoya szimpátiáját vívta ki a McLaren spanyolja, a Red Bullnál versenyző Ricciardo is kifejezte elismerését.

"Fogalmam sincs hogyan birkózik meg ezzel. Ehhez meg kellett változtatnia a teljes szemléletmódját. Beszélgettem egy kicsit Jensonnel arról, hogyan képes fenntartani a motivációját. Biztos vagyok benne, hogy ez nem könnyű, azonban meg kell változtatnod a gondolkodásmódod és más dolgokat kell értékelned. Még ha vasárnaponként nem is ott vagy, ahol lenni akarsz, a cirkusz többi része szórakoztató." - tette hozzá Ricciardo.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!