f1

2015.11.03. 16:09

Todt: Elkerülhetetlen volt a Le Mans/F1 ütközés

A jövő évi F1-es Európa nagydíj és a Le Mans-i 24 órás verseny időpontjának egybeesése elkerülhetetlen volt az FIA elnök, Jean Todt szerint.

Komenda Vivien

Fotó: Motorsport Csatorna

A legfelkapottabb versenyhétvége a jövő évi F1-es versenynaptárban, a június 18-19-i bakui futam, mely a legendás 24 órás Le Mans-i versenyhétvégén kerül megrendezésre.

Ez az jelenti, hogy Nico Hülkenbergnek nincs esélye megismételni idei győzelmét, de Jos Verstappen terveinek is keresztbe tett a naptártervezet.

Todt azonban elmondta, elkerülhetetlen, hogy ütközés nélkül sikerüljön összeállítani a teljes éves naptárat, hiszen rengeteg széria és ezáltal futam tartozik az FIA hatásköre alá.

„A naptár összeállítása nagyon trükkös feladat. Van 21 F1-es futam, 10 Formula E futam, 10 WEC futam, illetve 14 rally is – ezek a jövő évi számok.”

„Egész egyszerűen elkerülhetetlen úgy összeállítani a naptárat, hogy ne legyen ütközés a dátumokban.”

Köszönhetően a három órás időeltolódásnak, a bakui a rajt a Le Mans leintése után lesz, így a rajongók mindkét futamot teljes egészében figyelemmel követhetik.

„A bakui rajt és a Le Mans leintése pont elkerülik egymást. Így a nézők mindkét futamot végigtudják nézni, nem lesz ütközés.”

„Sajnálom, hogy pár versenyzőnek így le kellett mondania a 24 órásról, de azt kell mondanom, nem tudtuk jobban csinálni.” – zárta a francia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!