f1

2015.11.21. 17:38

Vettel nyerte a Race of Champions-t!

A német versenyző egyéniben először tudott diadalmaskodni a ROC-on.

Tajthi Andrea

Fotó: Race of Champions

A Race of Champions a következő párosításokkal kezdődött:

A Csoport:  Vettel - Solberg; Hülkenberg - Ricciardo
B Csoport: Button - Massa; Coulthard - Wolff
C Csoport: Piquet Jr - Kristensen; Plato - Grosjean
D Csorport: Priaulx - Hunter-Reay; Phlpot - Buncombe

Az A csoport küzdelme teljes német továbbjutást eredményezett, a B csoportból Massa és Coulthard jutottak tovább. Alul marad az Formula E bajnok Piquet, és a korábbi ROC győztes Grosjean is, míg a D csoportból Priaulx és Buncombe menetelhetett tovább.

A negyeddöntő Vettel és Hülkenberg csatájával kezdődött; a páros tegnap még egy csapatban versenyzett a Nations Cup-ban, ám végül csak másodikok lettek az Engalnd 1 csapat mögött. Most azonban egymás ellen kellett menniük, végül pedig Vettel tudott honfitársa fölé emelkedni.
Coulthard és Massa párharcában a tavalyi győztes, a skót Coulthard bizonyult jobbnak, noha a befutó igen szoros volt, a brazil lemaradása mindössze 0,0408 volt.
Plato alulmaradt Kristensennel szemben, miután ki is ugrott a rajtnál és ezért időbüntetést kapott.
A Priaulx - Buncombe angol duóból bár Priaulx tegnap csapatban nyerni tudott, most nem tudott győzedelmeskedni.

Az elődöntőben 2-1-re Vettel legyőzte a tavalyi győztes Coulthardot, így bejutott a döntőbe. Végső ellenfele pedig Kristensen lett.

Az első összecsapáson Vettel volt a gyorsabb a második pedig Kristensen hibázott is, így a bajnokok bajnoka 2015-ben Sebastian Vettel lett!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!