f1

2015.12.13. 10:31

Félix Da Costa szakít a Red Bullal

A DTM-ben versenyző António Félix da Costa bejelentette, hogy F1-es kapcsolata a Red Bullal teljesen megszűnik.

Tajthi Andrea

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Félix da Costa 2012-ben vált Red Bull támogatottá, ekkor negyedik lett a Formula Renault 3.5-ös bajnokságban, harmadik lett GP3-ban és győzni tudott Makaóban. 2013-ban maradt FR 3.5-ben, és harmadik lett Kevin Magnussen és Stoffel Vandoorne mögött. 2014-ben végül a Red Bull Daniil Kvyat-ot ültette be a Toro Rossoba.

A potugál versenyző jelenleg a BMW színeiben a DTM mezőny tagja, valamint a Formula E-ben is versenyez az Aguri csapatnál. Red Bullos kapcsolata azonban most véget ér.

"Nem fogok sírni, hogy vége, szuper boldog vagyok, hogy megtörtént." - írta a versenyző az egyik közösségi oldalon. "Négy csodálatos, ezzel a Forma-1-es bajnok csapattal töltött év után itt az ideje, hogy búcsút intsek a karrierem ezen szakaszának, és teljes mértékben a DTM-es és Formula E-s feladataimra koncentráljak! Vezethettem az összes világbajnok autójukat, ez pedig olyasmi, ami sosem történhetett volna meg Dr Helmut Marko támogatása nélkül."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!