f1

2015.12.21. 13:59

Vergne megérti a Haas döntését és kemény FE szezonra számít

Jean-Eric Vergne azt mondja, tiszteletben tartja a döntést, hogy a Haas F1 Team nem neki ajánlott ülést a következő szezonra.

Tajthi Andrea

Fotó: Motorsport Csatorna

Jean-Eric Vergne-től több év után vált meg a Toro Rosso 2014 végén, majd a francia versenyző a Ferrarinál kapott mellékszerepet. Tekintve, hogy a maranellóiak szoros kapcsolatot ápolnak a Forma-1-ben jövőre debütáló Haas csapattal, sokáig Vergne is esélyes volt az amerikai csapat egyik jövőévi ülésére. A Haas azonban Gutierrezt és Grosjeant választotta.

Vergne elmondása szerint továbbra is elkötelezett marad a Ferrari mellett, és azt sem zárja ki, hogy a jövőben visszatérhet az F1-es mezőnybe.

"Természetesen versenyzőként az ember mindig a csúcson akar versenyezni, és csúcs az F1, de tiszteletben tartom a döntést." - mondta Vergne a Motorsport.com-nak. "Ők (Haas) nagyon profin csinálják a dolgokat, és a legjobbat kívánom nekik. Biztos vagyok benne, hogy jó autójuk lesz, minden jót kívánok mindkét versenyzőjüknek."

"Én most a Ferrarira fókuszálok, és bármi is lesz a feladatom, mindent beleadok majd, és segítem őket, ahogy csak tudom, szóval meglátjuk, mit hoz a jövő."

Ferraris tevékenysége mellerr Vergne a DS Virgin Formula E csapat versenyzője, s véleménye szerint idei szezonja az elektromos szériában keményebb lesz, mint várta.

"Szerintem jól átgondolt döntés volt, hogy a DS-hez jöttem, hiszen fontos számomra, hogy francia gyártónál lehetek. Ez a szezon határozottan nehezebb lesz, főleg hogy nem tudtam még pontot szerezni (az idei első két futamon), szóval nem itt szeretnénk tartani."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!