f1

2016.01.13. 17:33

Boullier: A McLaren nem engedhet meg magának egy újabb gyenge évet

A McLaren nem engedheti meg magának, hogy megismételje 2015-ös formáját, amennyiben meg szeretné tartani pilótái elkötelezettségét, véli Eric Boullier.

Komenda Vivien

Fotó: McLaren

Annak ellenére, hogy milyen szezonon vannak túl, Fernando Alonso és Jenson Button nem ad túl gyakran hangot elégedetlenségének.

Az elvárások magasak, a csapat bízik a motor fejlődésében, ám Boullier tudja, nagy nyomás van a csapaton.

Mikor arról kérdezték, szerinte pilótáik akkor is pozitívak tudnak-e maradni, ha az autó rosszul teljesít az első 2016-os teszten, így fogalmazott: „Nem gondolnám. Nem engedhetünk meg magunknak még egy ilyen szezont.”

„Az biztos, hogy a pilóták sem egy újabb szenvedésekkel teli évre vágynak.”

„Azért vannak a Forma-1-ben, hogy a győzelemért küzdjenek, vagy legalább versenyképesek legyenek.”

Boullier hozzátette, nagyon boldog, hogy mind Alonso, mind Button hű maradt a projekthez, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan csalódottak az eredmények hiánya miatt.

„Ami nagyon fontos számomra, hogy még az utolsó versenyen is – bizonyos szempontból - pozitívak voltak. Csalódottak voltak a rossz teljesítmény miatt, de minden futamot jó hangulatban teljesítettek.

„Olvastam pár interjút, melyben Fernando elmondta, nem bánta meg, hogy csapatunk tagja lett. Egy ilyen szezon után nagyon megnyugtató ennek tudatában lenni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!