f1

2016.01.17. 09:50

Halasztani kellene a szabályváltozásokat, véli Symonds

A Williams műszaki vezérigazgatója, Pat Symonds szerint a 2017-re tervezett szabályváltozásokat egy évvel el kellene halasztani.

Komenda Vivien

Fotó: Glenn Dunbar/LAT Photographic

Symonds az egyik leginkább érintett ember a változásokban, hiszen az új szabálycsomag gyorsabb és látványosabb autókat kér.

A jövőre tervezett szabálymódosításokat március 1-ig kell megerősíteni, ám fenn áll az esélye annak, hogy a jövő heti Strategy Group ülésén egyetértenek abban, több időre van szükség.

„Két megbeszélés van kitűzve.” – fogalmazott Symonds. „Egy a hónap végén, egy pedig februárban lesz. Át kell beszélnünk pár részletet.”

„Ezek jók vagy rosszak? Most nem erről beszélünk. A Strategy Group elmondja, milyen autók kellenek 2017-től, és mi ezen dolgozunk.”

„Azt gondolom azonban, hogy most már inkább a sport szempontjait veszik figyelembe, mintsem a technikai szempontokat.”

A Williams szakembere hozzátette, nyomás nehezedik rájuk, és félő, kifutnak az időből.

„Vajon jó autót gyártunk? Nem tudom. Az biztos, hogy még sok tennivalónk van, így egy kis nyomás is nehezedik ránk. Én sokkal jobban örülnék, ha csak 2018-ban jönnének a változások, és addig is mindenki tudna kutatni és fejleszteni. De ez csak az én véleményem.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!