f1

2016.02.11. 13:49

Andretti: Most van a Forma-1-nek dicsőséges korszaka

"Mindig is előre szerettem tekinteni." - állítja

Vámosi Péter

Fotó: Red Bull Content Pool

Nem tartja magát számon Mario Andretti a száguldó cirkuszt állandóan kritizálók köreiben. Az 1978-as világbajnok az ún. aranykorban, a 60-as évek végétől a 80-as évek elejéig versenyzett a Forma-1-ben, de nem gondolja azt, hogy ez a korszak lenne a legjobb, ami valaha is volt a királykategóriában. Az El Paisnak a 75 éves versenyző így nyilatkozott:

"Sokan szokták mondani, hogy régen minden jobb volt, de én mindig is előre szerettem tekinteni. Ma van a Forma-1 dicsőséges korszaka. Tetszik, hogy nagyon népszerű a világon mindenütt, és hogy a technológia határait feszegetik. Akkoriban persze volt pár ikonikus alak és nagyszerű versenyző, de tetszik az, ahová fejlődött mindez. Mindent megadnék, ha 30 évvel fiatalabb lehetnék és ma versenyezhetnék. A mai bajnokok is bajnokai tudnának lenni más korszakoknak is. És ugyanez igaz fordítva is. A különbség csupán annyi, hogy kevésbé biztonságos autókkal versenyeztünk nem annyira biztonságos pályákon."

Andretti végül kifejtette a véleményét arról is, hogy mit gondol az esetlegesen bevezetésre kerülő nagyon és jobban tapadó gumikról, no meg az 1000 lóerős motorokról. "Bármelyik versenyzőt ha megkérdezitek, még több erőt akar tudni maga mögött. A rajongók is gyorsabb autókat akarnak látni, és nem szabad elfelejteni azt, hogy a nézők mennyire fontosak. Most arról beszélnek, hogy nehezebben vezethetővé akarják tenni az autókat, ami gerjeszthet komoly érdeklődést, hiszen olyan versenyzők bukkanhatnak fel, akik egyszerűen tehetségesebbek."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!