f1

2016.02.09. 11:29

Carmen Jorda túrta volna ki Marco Sorensent?

A dán versenyző tiltakozásképp kilpett akkor a Lotustól

Vámosi Péter

Fotó: Renault Sport

Marco Sorensen azt állítja, hogy azért lépett le a Lotustól, mert a hölgyversenyző Carmen Jordát favorizálta a csapat mint fejlesztő pilóta, nem pedig őt, aki érdemi munkát is végzett. Eleve elég ellentmondásos volt a korábbi GP3-as versenyzőnő érkezése a Lotushoz tavaly, és mindenkit meglepetésként ért a szerződtetése. Az meg különösen, hogy az állását megtarthatta 2016-ra is, immáron a Renault kötelékében.

A dán versenyző egykoron a Saxo Banknak köszönhetően került a Lotushoz, de az enstone-i csapat és a bak útjai már külön váltak. Sorensen ugyanakkor azt állítja, hogy az ő lelépése viszont Jorda érkezésének köszönhető.

"12 másodperccel volt lassabb (Jorda) a szimulátorban, mint én. Mégis ő kapott meg minden lehetőséget. Az elmúlt két évben legalább 60 napot töltöttem a szimulátorban, ami majdnem annyi, mint amennyi időt Kevin Magnussen töltött ilyen szerepben a McLarennél. Sértőnek éreztem a helyzetet, és eljött az a pont, amikor azt mondtam, hogy elég. Nekem nincs 7.5 millió dollárnyi szponzorpénzem, ami ma belépő egy Forma-1-es ülésbe." - mesélte el fájdalmát Sorensen a dán Ekstra Bladet újságnak.

Ugyanakkor örül honfitársa sikerének, hogy újra a mezőny tagja lehet.

"Közel lesznek egymáshoz Jolyon Palmerrel, de azt gondolom, hogy Kevin tehetségesebb nála." - zárta rövidre az eredményességet firtató kérdést a ma már a WEC-ben az Aston Martin kötelékéhez tartozó fiatal dán pilóta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!