f1

2016.02.04. 17:05

Korábbi Ferrari mérnököt igazolt a Renault

Michael Schumacher korábbi Ferraris versenymérnöke, Chris Dyer csatlakozott az enstone-i csapathoz, mint a jármű teljesítményéért felelős csoport vezetője.

Komenda Vivien

Fotó: Scuderia Ferrari

Az ausztrál először 1992-ben került a motorsport közelébe, amikor a V8 túraautó bajnokságban kapott lehetőséget, 4 évvel később pedig már teljesítménymérnökként utazhatott a futamokra. 2001 januárjában került a Ferrari F1-es csapatához.

Itt Michael Schumacher versenymérnöke volt a sikerekkel teli 2003-as és 2004-es szezonban, ezután pedig a németet váltó Kimi Räikkönent segítette 2007-es világbajnoki címéhez.

Dyer 2009 januárjában lett főmérnök, azonban a 2010-es Abu Dhabi Nagydíj után Pat Fry vette át szerepét, mivel az ő rossz stratégiájának köszönhetően veszítette el Fernando Alonso a bajnoki küzdelmet

Hivatalosan 2011 augusztusában hagyta el az olaszokat. Ezután, 2012 novemberében a BMW DTM programjához csatlakozott, mint főmérnök.

Az idei szezont pedig már a Renault színeiben kezdi meg, elődje, Ayao Komatsu ugyanis a Haas csapatánál kötött ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!