f1

2016.03.05. 11:56

A Pirelli elégedett a teszttel

A Pirelli kielégítőnek tartja a különféle keverékű abroncsai teljesítményét a Barcelonában rendezett nyolcnapos F1-es téli teszt után.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Renault Sport F1

Az F1 kizárólagos gumiszállítója széleskörű tesztprogramon van túl: a szárazpályás keverékek (kemény, közepes, lágy, szuperlágy és a 2016-ban bemutatott ultralágy) mellett rövid ideig az intermediate és a extrém esős gumin is köröztek a csapatok. Kimi Räikkönen nevéhez fűződik a tesztsorozat leggyorsabb köre; a finn 1:22.765-ös időt futott a Ferrari SF16-H-val, míg a leghosszabb etapot Max Verstappen tette meg a Toro Rosso volánja mögött; a holland 29 kört teljesített a közepes keveréken. Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója szerint az eredmények megfelelnek a Pirelli által támasztott elvárásoknak.

„A második teszten a csapatok egyre inkább a teljesítményre és a versenyfelkészülésre kezdtek koncentrálni” – nyilatkozta Hembery. „Számos időmérő- és futamszimulációnak lehettünk szemtanúi a négy nap alatt. A leggyorsabb kört ismét az új ultralágyon tették meg, amely nem teljesen felel meg a barcelonai pálya által támasztott nagy teljesítményigénynek, mindazonáltal a pilóták megtapasztalhatták, milyen extra teljesítményre is számíthatnak idén. Ez még mindig csak teszt volt, viszonylag hűvös körülmények között; a csapatok folyamatosan fejleszteni fognak az első versenyig bezárólag és még azután is, amely nyilvánvalóan kihatással lesz az autók és a gumik közötti interakcióra. A mi szempontunkból nézve elégedettek lehetünk, mivel a mutatott teljesítmény fedi az általunk elvárt paramétereket, sebesség és tartósság szempontjából egyaránt, annak ellenére, hogy az ötből négy keverék konstrukciója azonos a tavalyival.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!