f1

2016.03.21. 10:41

Harangoztak Monzának, visszatérhet Imola!

Egyre drámaibb hírek érkeznek Olaszországból

Vámosi Péter

Fotó: Scuderia Ferrari

Egyre valószínűbb, hogy az Olasz Nagydíjat idén utoljára rendezhetik meg Monzában, miután megszakadtak a tárgyalások Bernie Ecclestone és a pálya illetékesei között. Az ACI (Olasz Autóklub) vezére, Angelo Sticchi Damiani mondta: "Nincs miről tárgyalni a továbbiakban. A személyes érdekek érvényesülnek." - utalt arra, hogy a Forma-1 vezérének nem esik jól, hogy a pálya üzemeltetői a Forma-1 és a MotoGP rendezés között billegtek, és elkezdték a pályát úgy módosítani, hogy az megfeleljen a motorversenyzés követelményeinek is.

Ecclestone tehát elutasította az ACI utolsó ajánlatát, ami 19 millió eurós rendezési díjról szólt, és azonnal a fókuszba került Imola és Mugello, mint új lehetséges helyszíne az Olasz Nagydíjnak. Ennek ellenére Sticchi Damiani reménykedik benne, hogy Monza lehetőségei nem zárultak be véglegesen, mert a Correre della Seranak már ezt mondta: "Az Olasz Nagydíj jövőjével kapcsolatos kérdések továbbra is nyitottak. Monza az elsődleges cél, még akkor is, ha ez nagy nehézségekbe ütközik. A "B" terv viszont az, hogy visszatérjünk Imolába, ahol utoljára 2006-ban volt San Marino Nagydíjáért kiírt Forma-1-es futam. Egyértelmű a megbízásom arra nézve, hogy Olaszországban Monza az első, de ha ezt nem tudjuk megoldani, akkor más megoldást kell, hogy válasszunk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!