f1

2016.03.07. 09:10

Natalie Pinkham, az F1-es paddock Robin Hoodja

A Sky Sports riporternője így maradt meg jónak az F1-es paddock milliárdosai között

Tajthi Andrea

Fotó: Clive Mason/Getty Images/Red Bull Content Pool

Talán minden F1-rajongó ismeri Natalie Pinkham-et, a Sky Sports közkedvelt riporternőjét. A Daily Mail-nek elmesélte hogy indult karrierje, hogy egyezteti össze az F1-et a családdal, milyen autót hajt a hétköznapokban, és milyen projekten dolgozik épp.

"Silvesrstone közelében nőttem fel és édesapám elvitt az első Nagydíjamra." - idézi Natalie-t a Daily Mail. "A versenyre már nem emlékszem, de nem tudom elfelejteni a szagot és a zajt. És ez még akkor volt, mikor az F1-es autók igazán hangosak voltak. Ez az első emlékem a sportból."

"A Forma-1-gyel igazi tévés családi összejöveteleink voltak. F1-es verseny, síelés, rögbi, ezekkel teltek a vasárnapok."

"Annyira odáig voltam, mikor először pit-lane riporter lehettem 2011-ben, hogy mindig ugrálhatnékom volt, mikor elsüvített egy autó. Ügyetlennek éreztem magam és kínosan elnézést kértem mindig, hogy útban vagyok. Ehhez a munkához nagyon meg kell találni az egyensúlyt, ami nehéz dolog. Tisztelettel akarsz lenni a versenyzők és mérnökök felé, ugyanakkor tartozunk annyival a nézőknek, hogy akció közelbe visszük őket."

Pinkhem azt követően lett motorsport riporter, hogy elimert dokumentumfilmet készíett egy romániai árvaházban élő, nehézsorsú kisgyermekről, Mireláról.

"Mikor aztán hirtelen F1-es versenyen találtam magam, milliárdosok között, elég nagy volt a kontraszt." - mesélte Natalie a Daily Mailnek adott interjúban. "Édesanyám mondta nekem, hogy kicsit legyek olyan, mint Robin Hood."

Új, F1-es ismeretségének köszönhetően Natalie 200 000 fontot gyűjtött, hogy biztonságos, tiszta otthon épüljön Mirelának és tíz további fiatal felnőttnek.

Natalie azonban most új kampányba tervez kezdeni, a producer Mark Ronsonnal. A projekt neve: End The Silence.

"Hátborzongató, milyen némaság van az árvaházakban, mert a gyerekek megtanulják, hogy soha ne sírjanak, mert úgysem kapnak vigasztalást. De emlékszem mikor felhúztam egy zenedobozt egy haldokló gyereknek és láttam ahogy kinyílt a szeme és 'felvidult'. Szóval felütjük Mark feket könyvét és pár zenészt elküldünk ezekbe az otthonookba, hogy játsszanak a gyerekeknek. Talán ez az első alkalom, hogy zenét hallanak."

A kampány egy koncerttel indul majd az Abbey Road Studios-ban, június 1-jén, és jelen lesz Jenson Button, Daniel Ricciardo és Damon Hill is.

Natalie-nek és üzletember férjének, Owain Walbyoff-nak hamarosan már két gyermekük lesz. Wilf tavaly született, most pedig egy Natalie egy kislányt hord a szíve alatt, aki várhatóan júniusban jön majd a világra. Natalie azonban pörög várandósan is, Wilf pedig tavaly végigutazta vele az F1-es szezont. Második gyermekének érkezése azonban nem  tántorítja el a 37 éves riporternőt az F1-től.

"Nagyon boldog vagyok, hogy van módom összekombinálni álmaim munkáját a családommal." - mondta Natalie. "Tavaly Wilfe és édesanyám velem jött 10 futamra. Az volt a legjobb nyarunk."

És vajon mire számít Pinkham a hamarosan kezdődő új szezonban?

"Szerintem Lewis Hamilton megszerzi negyedik bajnoki címét. A Ferrari közelebb került a Mercedeshez a téli teszteken, de nem tudni, mennyire. És Vettelben is van még tűz, ne becsüljék le."

És milyen autót hajt Natalie?

"Egy Jaguár F-Type-ot vezettem korábban. Imádtam. Emlékszem, mikor terhes lettem Wilffel, és rájöttem, hogy meg kell válnom tőle (az autótól). Mikor eljött ez a nap megöleltem a nagy pocakommal."

Most, hogy második gyermekét várja, sok más brithez hasonlóan rendelt egy új, Jaguár F-Pace crossovert.

"Az én váltásom az F-Type-ról az F-Pace-re, szimbolizálja, hogy gyarapszik a családunk. Ebben (F-Pace) sok dolog emlékeztet a korábbi sportautómra, ugyanakkor nagy csomagtere van, ami nagyon fontos egy szülőnek."

"De F1-bolond vagyok. Így fontos számomra a teljesítmény és egy crossoverben ez megvan, úgy is néz ki mint egy sportautó, minden autóbolond szülőnek tökéletes. Nem is meglepő, hogy népszerűek ezek az autók mostanság."

2016-ban Natalie javarészt az Egyesült Királyságban marad majd, a Sky új, 'Midweek F1 Report' műsorát készíti majd.

"Kicsit fura otthonról nézni a versenyeket. De szeretem a fiammal nézni. Már reagál a motorok hangjára. Talán azért, mert már az anyaméhben is ezt hallgatta."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!