f1

2016.03.13. 14:07

Rosberg: Izgalmasak az új gumiszabályok

Nico Rosberg úgy véli, az idén életbe lépő új gumiszabályok meglepő hatással lehetnek a versenyek kimenetelére.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Egy versenyhétvége során a versenyzőnek 13 szett abroncs áll a rendelkezésére, amelyből a pilóta 10-et saját magának állíthat össze a futamra kijelölt három keverék közül. Az Ausztrál Nagydíjra kiválasztott szetteket nemrég jelentette be a Pirelli; pilóta és pilóta között meglehetősen nagy variáció van, többek között Rosberg és csapattársa, Lewis Hamilton is eltérő arányban válogatta ki a saját szettjeit. Jenson Button szerint az új szabályok effektíve nem fogják megváltoztatni a jelenlegi helyzetet, mivel a csapatok egyöntetűen a legoptimálisabbnak vélt opció mellett fognak dönteni. Rosberg más véleményen van.

„A gumiknak a megjósoltakhoz képest nagyobb kihatása is lehet” – mondta a német. „A kettő helyett immár három keveréket használhatunk, a kis hazárdírozásnak köszönhetően pedig sokszínűbb taktikai palettát láthatunk majd – a sokszínűség pedig pozitív ilyen téren. Ez az izgalomfaktor növekedésével is járhat, hála a Pirellinek.”

Az F1-et rengeteg kritika éri mostanság; Hamilton egyenesen kijelentette, hogy az F1 elromlott. Rosberg nem ennyire depresszív, ám beismeri, hogy javításra bőven lenne lehetőség.

„Hatalmas rajongója vagyok a sportágnak, és úgy vélem, ez a sport lenyűgöző” – folytatta. „Természetesen nem vitatkozom azokkal az álláspontokkal, hogy vannak dolgok, amelyeket jobban is el lehetne végezni. Folyamatosan kérdéseket kell felvetnünk, haladni előrefele, és még szórakoztatóbbá tenni a sportot a képernyők előtt ülő nézők számára. Idén a Ferrari szorosan a nyomunkban van, így ez minden bizonnyal megfűszerezi egy kicsit a dolgokat.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!