f1

2016.03.10. 07:01

Webber: A Porsche megmutatja a csapatoknak, hogyan kell tesztelni

Mark Webber szerint a Forma-1-es istállók példát vehetnének jelenlegi WEC csapatáról, már ami a szezon előtti felkészülést illeti.

Komenda Vivien

Fotó: FIA WEC

A Forma-1-es szezon előtti teszten a Mercedes teljesítette a legtöbb kilométert Barcelonában, több, mint 6000 km-t futottak a nyolc nap alatt.

Az ausztrál szerint azonban a Porsche megmutatta, milyen futásteljesítmény érhető el pár nap alatt, hiszen a rendelkezésre álló öt napos teszten, melyet Abu Dhabiban rendeztek, 4000km-t futottak.

„Megmutattuk az F1-es csapatoknak, mit lehet kihozni egy ilyen tesztből. Az egyik legfontosabb, hogy a pilóták erősek legyenek, ezért sokat kell tesztelniük. És ez történt.” – fogalmazott az egykori F1-es.

Webber továbbá hozzátette, a Forma-1-el ellentétben a WEC-ben nem a mérnökök versenyeznek, és nem kell folyamatosan utasítani a pilótákat.

„Egy sportautó verseny első kanyarjában talán nem történik annyi minden, mint a Forma-1-ben. Viszont utána ez változik. „

„Nico Hülkenberg az egyik legjobb példa, hiszen ő vezetett utoljára ilyen prototípust az F1-es mezőnyből. Első tesztjén, Aragónban, 3 órán keresztül körözött, és semmilyen utasítást nem kapott, hogy óvja az autót, vagy a gumikat. Itt ez máshogy működik.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!