f1

2016.04.16. 09:21

Boullier: Vandoorne-nak már nincs mit bizonyítania

Eric Boullier szerint Stoffel Vandoorne már mindent megtett, és mindössze egy ülésre van szüksége jövőre az F1-ben.

Gyimesi Brigitta

Fotó: McLaren

Vandoorne, a GP2 tavalyi bajnoka, már évek óta a McLaren kötelékében áll, két hete pedig végre debütálhatott az F1-ben, miután Fernando Alonsót versenyzésre alkalmatlannak ítélték az orvosok. A belga remek teljesítményt nyújtott, és a csapat első idei pontját is megszerezte Bahreinben. Idén Vandoorne a japán Super Formulában fog versenyezni (a szezon jövő héten kezdődik Suzukában), hogy formában tartsa magát. Boullier szerint a fiatal tehetségnek egyetlen dologra van szüksége: lehetőségre.

„Jelenleg nem hiszem, hogy bármit bizonyítania kellene még” – nyilatkozta Boullier. „Csupán azon múlik, kap-e lehetőséget. Nyilvánvalóan pompás munkát végzett kint Bahreinben; nem egyszerű csak úgy beugrani egy F1-es autóba és lehozni a hétvégét. Azt hiszem, mindenkit lenyűgözött a nyugodtságával és természetesen a teljesítményével is. A jövőre nézve mindenképpen örülünk, hogy egy ilyen kaliberű pilóta van a csapatunkban.”

2017-ben valóban esély is nyílhat Vandoorne előtt, Button szerződése ugyanis az idei év végén lejár.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!