f1

2016.04.25. 07:29

Glock és Heidfeld: Nem szabad még leírni Hamiltont

Ugyanakkor úgy vélik, talán ez lehet most Rosberg éve

Tajthi Andrea

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A háromszoros világbajnok, Lewis Hamilton idén eddig alul maradt csapattársával, Nico Rosberggel szemben.

"Nico most pont abban a szituációban van, mint Lewis egy évvel ezelőtt." - mondta a német versenyző legenda, Hans-Joachim Stuck a Servus TV-nek. "Most ő (Hamilton) többet elemez, hátrébb van, nehezebb dolga van. Ilyenkor egy versenyző teljesen elveszti a ritmust."

Timo Glock korábbi F1-es, most DTM versenyző szerint azonban még korai lenne Rosberg bajnoki címéről beszélni.

"Három verseny volt eddig, és hossszú a szezon." - mondta Glock a SID hírügynökségnek. "De abszolút van esélye megnyerni a bajnokságot (Rosbergnek), főleg ha folytatja ezt a konstans jó teljesítményt. Azonban hozzá kell tenni, hogy Lewis Hamilton csak balszerencsés volt, ez pedig még Nicoval is megeshet. De ahhoz, megnyerj egy bajnokságot, olyan szezonra van szükséged, amely során minden tökéletes, szóval talán ez Nico éve lesz."

Sokan úgy vélik, Hamilton gyengébb formája annak köszönhető, hogy szabadidejében is "ugrál" a kontinensek között. Nick Hedifeld azonban nem így látja.

"Szerintem nem helyes és nem logikus, ha most azt mondjuk, hogy Rosberg jobb jelenleg, azért, mert Lewis sokat utazik. Lewis már egy ideje ezt csinálja. Úgy tűnik, hogy mikor nyer, és szemüveget visel, meg bulizik, azt mindenki király dolognak tartja. Aztán ha veszít, arra ugyanezeket nevezik meg okként." - mondta Heidfeld. "2015 végén az volt a benyomásom, hogy Nico új irányt vett, és már a következő szezonra készül. Aztán most nyert is három versenyt. A legtöbben valószínűleg egyet értenek velem abban, hogy Lewis egy istenadta tehetség. Persze Nico is tehetséges, különben nem tudná legyőzni Hamiltont."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!