f1

2016.04.10. 09:53

Hülkenberg: F1 és Le Mans jövőre is ütközni fog...

...legalább is ettől fél a német versenyző, aki ismét kihagyhatja a legendás 24 órás versenyt emiatt.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Sahara Force India F1 Team

Miután 2015-ben meglepetésgyőzelmet szerzett a Porschéval Le Mans-ban, Nico Hülkenbergnek le kellett mondania a címvédésről, mert az Európai Nagydíj újabb inkarnációja (ezúttal Bakuban) ütközik a 24 órással. Az eset kisebbfajta botrányt kavart motorsportos berkekben, noha Jean Todt, az FIA elnöke szerint az ütközést „lehetetlen volt elkerülni”. 2016 tehát kilőve, de nagyon úgy fest, a Force India pilótájának a 2017-es felvonást is ki kell hagynia.

„Jelenleg ez még elég messze van, de van egy olyan érzésem, hogy a két versenynaptár jövőre is ütközni fog” – jósolta Hülkenberg. „Biztos vagyok benne, hogy a Porschéval fogok beszélni azért. Ez még mindig elég messze van, még csak most kezdődött az idei év is, és nem tudom, mi lesz a helyzet jövőre.”

Hülkenberg győzelme óta számos F1-es pilóta, többek között Fernando Alonso és Daniel Ricciardo is hangoztatta vágyát, hogy versenyezhessen Le Mans-ban. Az F1 azonban nem tűnik eléggé nyitottnak erre, habár Hülkenberg nem feltétlen a sportot hibáztatja.

„Szerintem az F1 nem fogja vissza a versenyzőket” – folytatta. „De nyilvánvalóan ha szerződésed van egy bizonyos gyártó csapatával, nem fogják megengedni, hogy egy másik gyártóval versenyezz egy másik szériában. Inkább ezzel van a probléma.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!