f1

2016.05.12. 11:36

Leclerc is a pályára vitte a Ferrari 2014-es F1-es gépét

A monacói versenyző a Ferrari protezsáltjaként próbálhatta ki a két évvel ezelőtti konstrukciót.

Kovács Noémi

Fotó: Sam Bloxham/GP3 Series Media Service

Az év elején Jules Bianchi korábbi protezsáltját – aki miatt a tavaly elhunyt francia versenyző a 2014-es magyarországi WSR-hétvégére is kilátogatott -, Charles Leclerc-et mind a Ferrari, mind a Haas F1 Team fejlesztő versenyzőként jelentette be.

A 18 éves versenyző jelenleg az ART Grand Prix csapatával fog versenyzni a hétvégén elrajtoló GP3-as szériában, de első Forma-1-es kóstolóját már a hét elején megkapta a fioranói versenypályán, a Ferrari F14-T kódjelű versenyautójában.„Csodálatos nap volt. Ez volt az első alkalmam egy Forma-1-es autóban és valóra vált álom volt az, hogy az első napomat a Forma-1-ben egy Ferrari volánja mögött töltöttem el. Ettől eltekintve, minden nagyon jól ment a nap folyamán.” – kezdte a monacói versenyző az élménybeszámolót.

„Azt kell mondjam, hogy nem küszködtem túl sokat azzal, hogy alkalmazkodjak az autóhoz, még úgy sem, hogy előtte mindössze a motor teljesítményével és a szervokormánnyal volt tapasztalatom.” – fűzte tovább a szót a Motorsport.com hasábjain a 18 éves versenyző, aki egyelőre még nem tudja, mikor lesz újabb tesztlehetősége.

„Bár készen állok rá, jelenleg még semmi sincs tervbe véve. Pillanatnyilag a Ferrari fejlesztőversenyzőjeként a gyárban végzem el a dolgom a szimulátorban, így segítem őket. Azonban amikor a GP3-s hétvégéken leszek, csak a GP3-ra fogok koncentrálni.” – tette hozzá Leclerc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!