f1

2016.06.15. 09:16

A Brazil Nagydíj 2020-ig biztonságban van – állítják a szervezők

Ecclestone állítása ellenére, máris cáfolják az interlagosi futam esetleges kiszállását az illetékesek.

Kovács Noémi

Fotó: Scuderia Ferrari

A FOM első embere a Kanadai Nagydíjon tett utalást arra, miszerint az idei lehet az utolsó Brazil Nagydíj az interlagosi versenypályán, annak finanszírozási problémái és a pálya valamint az ahhoz kapcsolódó létesítmények felújítására-modernizálására a forrásokat előteremteni képtelen helyzet miatt.

„Az igazság az, hogy nincs jogi lehetőség felbontani a szerződést az esemény promóterével, az Interpubbal, ami 2020-ig vállalta a futam megrendezését. Sao Paolo városa is az interlagosi pálya javításán dolgozik, ami idén lép a harmadik fázisába.” – áll a közleményben.

„Az idei versenyre a paddock területe fog bővülni, javítva ezzel az összes csapat munkakörülményén. Emellett az Interpub exkluzív szerződést kötött a Heinekkennel Interlagos támogatására, mivel Brazília az egyik kulcspiaca a márka növekedésének.” – állt a Motorsport.com által megkapott közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!