f1

2016.07.09. 14:58

Grosjean: Sosem voltam „kiéhezve” a Ferrari ülésére, 2017-re

Romain Grosjean szerint, az, hogy a Ferrari meghosszabbította Kimi Räikkönen szerződését a jövő évre, nem változtat semmit a jövőjét illetően, hiszen ő nem akarta „mindenáron” elhagyni a Haas istállót.

Hegedűs Dávid

Fotó: Tóth Zsombor

Péntek reggel a Ferrari bejelentette, hogy megtartja Kimi Raikkönent, aki jövőre is Sebastian Vettel csapattársa lesz, ezzel végett vetettek azoknak a spekulációknak miszerint Pérezt vagy Grosjeant választották volna.

Ugyanakkor a francia pilóta elmondta, hogy még több munkát kell elvégeznie a Haass-szal, hogy feljebb kapaszkodjanak a mezőnyben jövőre.

A Motorsport.com kérdésére, hogy milyen hatással van a jövőjét illetően Raikkönen hosszabbítása, Grosjean viccesen válaszolt: „Nem tisztességes, hogy ugyanazt a ruhát kell jövőre is viselnem”

„Ez teljesen rendben van, a csapat a legjobb akar lenni és ez jót fog tenni Kiminek. Most már, hogy Kimi maradása tiszta, ezért a pilóta piac kissé bezárult”

„Az ember mindig olyan csapatnál szeretne versenyezni, ahol világbajnok lehet, de nem vagyok kétségbeesett, mert a Haas egy nagyon jó csapat, és még többre is képes lehet.”

„Meggyőződésem, hogy a következő évben nagyobb mozgás lesz a pilóták körében.”

Grosjean azonban nem tett le arról a lehetőségről, hogy 2018-ban a Ferrari pilótája legyen, mondván: „Nagyszerű lenne.”

„Én sose titkoltam azt a tényt, hogy világbajnok akarok lenni és egy nagy csapatnál szeretnék versenyezni, de én rátaláltam egy nagyszerű csapatra, ahol komoly munka folyik, büszke vagyok arra, hogy részese lehetek ennek.”

Közben Valterri Bottas, a másik Ferrari jelölt szerint se változtatott semmit Raikkönen szerződéshosszabbítása.

„Nyilvánvaló, hogy ez a döntés kedvez Kiminek” mondta a finn. „A Williams pilótája vagyok, ezért ez a döntés semmilyen hatással sincs rám.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!