f1

2016.08.07. 09:40

A Manor nem adott határidőt Haryantonak

Addig húzzák, ameddig csak lehet, ezzel is segítve az indonéz pilótát

Vámosi Péter

Fotó: Tóth Zsombor

Haryanto jövője továbbra is lóg a levegőben, de keresi a megoldást a pénzügyi problémáira. Eredetileg 11 versenyre állapodott meg az indonéz versenyző, de részt vett már az év 12. versenyén is, Németországban.

Dave Ryan csapatvezető azonban elhintette, hogy nincs határideje annak, hogy Haryanto csapata összeszedje a szükséges szponzorpénzt a hátralévő futamokra. Így fogalmaz: "Ahogy már párszor elmondtam, a cél az, hogy Rio az egész évben a csapatunk tagja lehessen. Mindenki ezen dolgozik, és mi is ezt akarjuk, persze jó, ha van B terv is, amennyiben ez mégsem működne, és nem úgy végződne a szoiri, ahogy azt akarjuk. Van egy kisebb csoportnyi ember, akik ugyan erre a lehetőségre várnak, de feltehetőleg nem kell változtatnunk. Nem is adtunk ennek (a pénzszerzésnek) határidőt. Ettől még persze eljöhet egy olyan pont, amikor már nem adhatunk Rionak és csapatának több időt arra, hogy összerakják a pénzügyi csomagjukat, de ameddig csak tudjuk ezt halasztjuk, ez nekik is jobb így."

Számtalan név felmerült hogy kik ugorhatnak be Haryanto helyére majd Pascal Wehrlein csapattársaként, de Ryan azt mondja, hogy a csapata semmilyen döntést nem hozott még ezzel kapcsolatban. "Szereztünk már pontot, és mindent megteszünk, hogy meg is tartsuk a pozíciónkat, hiszen gyorsabbak vagyunk mint a Sauber. A dolgok persze változhatnak, hiszen nehéz versenyek következnek. Pascal remek munkát végez, és Rio is, figyelembe véve a körülményeket. Elfogadjuk a helyzetünket, bármi is várjon ránk." - zárta gondolatai a csapatvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!