f1

2016.08.21. 16:28

Alonso azt mondja, Valentino Rossi inspirálja

Bár szerintünk az az inspiráció inkább Rossi ex-barátnője...

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren

Fernando Alonso azt állítja, hogy karrierje csúcsán van, annak ellenére, hogy a McLarennel elég küzdelmes az élete.

"Nem gondolom, hogy F1-es időm a végén járna." - mondta a spanyol versenyző a Motorsport.com-nak. "Szerintem a legjobb szinten teljesítek most, ismerem az autót és a technikai lehetőségeket, ami lehetővé teszi számomra, hogy kicsit túllépjem a határokat. Nagyon nyugodt vagyok a jelenlegi helyzetet illetően, és szerződésem van a csapattal a következő évre is."

Jó formájához pedig Valentino Rossi MotoGP-s teljesítménye az inspiráció.

"Pár olyan év után, melyek során nem a bajnoki címért küzdöttél, pedig folyamatosan nyomtad, nyomtad és nyomtad, tudod, hogy előbb-utóbb megmutathatod a tehetségedet - ahogy Valentino teszi most." - magyarázta Alonso.

"Ez egyfajta inspiráció számunkra. Bíznod kell magadban és amikor az a motor, vagy autó kerül alád, ami a legjobb szinten teljesít, te ott leszel. Elvégre nem felejti el az ember két-három év alatt, hogy hogyan kell motorozni, vagy autót vezetni."

Rossi inspirációként való emlegetése Alonso szájából kifejezetten mókásnak hat, ha figyelembe vesszük, hogy aktuális barátnője az a Linda Morselli, aki korábban Valentino Rossi párja volt.

Linda 2008-ban találkozott Rossival, mikor is rajtrácslányként ő tartotta a világbajnok motoros esernyőjét. Később éveken át egy párt alkottak, és már az esküvőt tervezgették, mígnem végül szakítottak.

Az eset pikantériája, hogy Alonso Rossi jó barátjaként volt ismert, ám, a spanyol versenyző és a modell bontakozó kapcsolata állítólag igencsak frusztrálja Rossit, és Fernando fel is került Valentino "feketelistájára".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!