f1

2016.10.21. 16:48

Montezemolo: Vettel fontos a Ferrarinak

Úgy tűnik, nincs veszélyben Vettel Ferraris jövője.

Komenda Vivien

Fotó: Scuderia Ferrari

Az olasz sajtó szerint a német pilóta – ugyanúgy, mint csapata – válságban van, melynek eredményeképp akár el is hagyhatja jelenlegi istállóját 2017 után.

Erről is kérdezték Vettelt Austinban, aki így fogalmazott a dologgal kapcsolatban: „Úgy gondolom, jelenleg minden erőnkkel a hátralévő négy futamra koncentrálunk, illetve már a jövő évre is.”

„Nem gondolnám, hogy olyan fontos lenne a jövőmről beszélni, hiszen a szerződésem rendben van a jövő évre.” – fogalmazott a német.

Annyi biztos, hogy rengeteg pletyka kering a Ferrari körül, nemcsak Vettelről, hanem Maurizio Arrivabene és Sergio Marchionne jövőjéről is. Mellettük persze Marchionne elődje, Luca di Montezemolo is sokat szerepel a címlapokon.

Legutóbb ő nyilatkozott a német RTL-nek. „A Forma-1- ben alázatosnak kell lenned, elfogadni, hogy nem lehetsz egyik napról a másikra nyerő.”

„Türelmesnek kell lenned.” – folytatta Montezemolo. „Segítened az embereket, hogy közösen javuljatok. A csapat nélkül nem lehet nyerni, így együtt kell eljutni a győzelemig. Vettelnél már az első találkozásunkkor látszott, hogy van helye a Ferrari szívében. A jelenlegi helyzetben nagyon fontos a Scuderianak, hogy egy ilyen pozitív pilótája legyen.” – zárta az olasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!