f1

2016.10.03. 11:45

Vettel elismerte, hogy hibázott: elnézést kért Rosbergtől

A négyszeres világbajnok német bocsánatot kért honfitársától.

Horváth Dániel

Fotó: Scuderia Ferrari

A Maláj Nagydíj történései rögtön a rajt után beindultak: Sebastian Vettel Max Verstappent próbálta előzni, a Ferrari németjének azonban nem volt elég helye, és belecsúszott a világbajnoki éllovas Nico Rosberg Mercedesébe.

Vettel rögtön kiesett az akcióját követően, Rosberg azonban hatalmas szerencsével folytatni tudta a versenyt: az utolsó helyről végül feljött harmadiknak, és a pódiumon zárt.

Vettel közvetlenül a kiesése után még versenybalesetként jellemezte a hibáját, később azonban rájött, ő volt a ludas. Nico Rosberg szokásos verseny utáni vlogjában mondta el, hogy Vettel felhívta őt, és elnézést kért tőle.

„Sebastian felhívott és elnézést kért. Persze ettől még nem kapom vissza az elveszített pontokat, de jó volt ezt hallani” – utalt Rosberg az elveszített futamgyőzelmére.

„Az első kanyarban biztos voltam benne, hogy ennyi volt, itt a vége. Visszaforgattam helyes irányba az autót, és meglepődve tapasztaltam, hogy minden rendben van.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!