f1

2016.11.26. 19:00

Alonso szerint Rosberg és Hamilton is megérdemli a címet

Fernando Alonso is kifejtette véleményét a bajnoki címért csatázó versenyzőkről

Tajthi Andrea

Fotó: Tóth Zsombor

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy mindkét bajnok jelölt, Nico Rosberg és Lewis Hamilton is megérdemelné a világbajnoki címet idén.

"Eléggé hasonlóak ők, abban a tekintetben, hogy fantasztikus munkát végeznek az elmúlt pár évben." - mondta Alonso. "Igaz, hogy mindketten ugyanabban a domináns autóban ülnek, de minden egyes hétvégén remekül teljesítenek, nem hibáznak és kihozzák a maximumot a csomagból."

"Szerintem Rosberg nagyon konstans folyamatosan, mindig nagyon következetes, kihozza a legtöbbet a lehetőségekből. Hamilton szerintem az, akit mindenki bajnoknak lát, minden győzelme és bajnoki címe annak köszönhető, hogy szuper tehetséges versenyző."

"Mindketten megérdemlik a címet szerintem, voltak fent és lent idén, bár néha megbízhatósági okokból, nem pedig saját hibájukból. Fantasztikus munkát végeztek, szóval majd meglátjuk, mi lesz a vége."

Alonso arra a kérdésre is felelt, hogy szerinte a védekező, vagy a támadó magatartás lehet kedvezőbb Rosberg számára.

"Szerintem a támadó. Először is úgy kell kezelni ezt a versenyt, mint egy normális versenyhétvégét. Ez persze nehéz, mert ez egyiküknek sem egy normális versenyhétvége. De az a legjobb, ha mindent úgy csinálnak, mint normális esetben, és ebben az esetben ők végeznek az első és második helyeken. Ha pedig Rosberg vagy, neked ez a 'normális' eset kedvező."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!