f1

2016.11.11. 17:40

Marchionne nem ad több pénzt a Ferrari Forma-1-es csapatának

A Ferrari elnöke Sergio Marchionne elmondta, hogy mindent pénzt odaadott a Ferrarinak, amit tervezett, ahhoz hogy a csapat sikeres legyen.

Hegedűs Dávid

Fotó: Tóth Zsombor

Az olasz istálló nem teljesítette azokat az elvárásokat 2016-ban, amit Marchionne kitűzött – futamokat nyerni és harcban lenni a bajnoki címért.

Végül a Ferrari közel se tudta ezeket teljesíteni, egy futamot se sikerült eddig nyerniük és jelenleg a Red Bulltól is vereséget szenvednek a második helyért vívott harcban.

Egy befektetői konferencián Marchionne egyértelmű tette, hogy a Ferrari mindent megkapott, idén ami a sikerekhez szükséges volt, és kizárt azt, hogy több pénzt adjon a csapatnak.

„Őszintén el kell mondanom nektek valamit, minden pénzt odaadtam a csapatnak, ami a sikerekhez elégnek kellett volna lennie.” Mondta Marchionne.

„Nem az összes pénzünket szántuk a csapatra, van még tartalék, a szervezeti módnak köszönhetően. Lehetséges, hogy az elvárásainkból kell majd visszavenni.”

„Amikor az autó 2017 márciusában elkezdi a versenyzést, bármi is fog történni, de képes lesz a csapat arra, hogy a lehető legjobbat hozza ki az autóból.”

Annak ellenére, hogy nem volt olyan jó a Ferrari idén, mint ahogy azt várták, egy dolgot viszont megtanult az elnök az az, hogy csak olyan elvárást lehet a csapat elé támasztani, ami megvalósítható.

„Azt hiszem, hogy megütöttem a bokámat amiatt, hogy a belső jóslatokra támaszkodtam az autó javulását illetően 2015-ről 2016-ra. Ezt többé már nem fogom elkövetni 2017-ben, meg várom, amíg az autó a pályára gurul.”

Az idei évről ezt nyilatkozta Marchionne: „Azt hiszem, hogy még mindig a felzárkózás útján járunk. Természetesen mi nem vagyunk elégedettek ezekkel az eredményekkel. Hoztunk néhány szervezeti változtatást az elmúlt negyedévben.”

„Van egy összeszokott csapatunk, és csak két fő cél lebeg a szemünk előtt. Olyan jó eredménnyel fejezzük be ezt a közel sem eredményes szezont, mint amennyire csak tudjuk.  A másik, ami a legfontosabb, hogy a lehető legjobb alapot adjunk a 2017-es autónknak, ez szükséges ahhoz, hogy igazán versenyképesek lehessünk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!