f1

2016.12.09. 12:33

Briatore kizártnak tartja azt, hogy Alonso a Mercedeshez szerződik

Hiába akarja ezt a nép és a szakma, feltehetőleg marad a McLarennél a spanyol pilóta

Vámosi Péter

Fotó: McLaren

Már Toto Wolff is beleállt a népakaratba, ami arról szólna, hogy Fernando Alonso kerülhetne Nico Rosberg megüresedett helyére. Azonban hiába, legalábbis Briatore szerint, aki a kezdetektől fogva egyengeti a spanyol versenyző útját a Forma-1-ben. A Gazetta dello Sportnak így fakadt ki: "Miért van az, ha felszabadul valahol egy hely, Fernandot egyből összefüggésbe hozzák vele? Van egy szerződése már, amit tiszteletben tartunk."

Alonso állítólag egyike azon pilótáknak, akik azonnal beszéltek Wolffal, amint bejelentette Rosberg visszavonulási szándékát a múlt hét végén. Ennek ellenére nem valószínű az, hogy a Mercedes komolyan gondolná a szerződtetését, főleg a 2007-es események miatt, amikor Lewis Hamiltonnal a McLarennél nem jöttek ki egymással, sőt még a Mercedes mint a csapat akkori motorszállító partnere szintén nyakig benne volt a Spygate körül kialakult slamasztikában.

Előfordult már Alonsoval olyan, hogy a szerződéséhez képest korábban elhagy egy csapatot, a Ferrarinál is számítottak volna még rá 2014 után is Briatore szerint. A körülmények azonban megváltoztak a Ferrari elnök Luca di Montezemolo lelépésével, árulta el a menedzser: "Az egy más helyzet volt, és mi di Montezemoloval állapodtunk meg. Mivel 2014-ben nem nyertük meg a bajnokságot, szabadon igazolhatóvá vált, és Luca betartotta ezen ígéretét. Az is igaz, hogy Marco Mattiacci felajánlott egy újabb 3 éves szerződést, de ezt már nem fogadtuk el."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!