f1

2016.12.29. 16:45

Egy versenyző már biztosan nem lesz a Manor versenyzője 2017-ben

Ugyanakkor az is biztos, hogy a Sauber versenyzője sem lesz

Vámosi Péter

Fotó: Tóth Zsombor

Nem a legjobb korszakét éli meg most a Manor Racing, de a tartalékpilótájuk, Rio Haryanto sem. Az indonéz versenyző 2016-ban az év első 12 versenyén vett részt, és az értesülések szerint a 2017-es teljes szezonos visszatérése is kútba esett.

Haryantót egy ideig sokan a Sauberben látták, de nem kevesen tettek volna arra is, hogy visszatér a Manorhoz, miután arról szóltak a hírek, hogy indonéz kezekbe kerülhet a csapat. A pletykák szerint az elsődleges célpontja a Sauber volt, egészen még pár napja is azt hitte ő és a menedzsmentje, hogy az üzlet megköttetik. A tárgyalások folyamatosak voltak a két fél között, és az ünnepek alatt Haryanto azt gondolhatta, hogy visszatérhet 2017-ben a Forma-1 rajtrácsára.

Az elmúlt 48 órában azonban a fiatal pilóta legnagyobb szponzora úgy döntött hirtelen, hogy megszünteti a támogatást, így a Sauberes ügylet ugrott. Haryanto és emberei is megdöbbentek a váratlan fordulattól, Rio kifejezetten összetört, hogy így alakultak a dolgai.

Egyelőre annyit tudni csak, hogy politikai oka van annak, hogy elfordultak tőle, és ha publikus lesz majd a sztori, a rajongói nem fognak nagyon örülni neki. Haryanto egyelőre nem akar adni további információt az esetről, hiszen elég zavarosak mostanában az üzleti ügyek amúgy is Indonéziában, a végeredmény azonban mindenképp az, hogy ő már nem lesz ott a 2017-es mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!