f1

2016.12.11. 08:23

Hackerek loptak Niki Lauda légitársaságától

A LaudaMotion hackertámadás áldozata lett: A háromszoros Forma-1-es világbajnok légitársaságát egy nemzetközi hacker csoport támadta meg.

Hegedűs Dávid

Fotó: Tajthi Andrea

A hackertámadások az elmúlt időkben eléggé megszaporodtak a Forma-1-hez kapcsolódó személyeknél. Legutóbbb Vijay Mallya Twitter fiókját érte hasonló támadás, most pedig Lauda légitársasága volt az áldozat, a tettes valószínűleg egy kínai, orosz és török emberekből álló csoport lehetett, több tízezer eurót loptak el a társaság számlájáról.

„Könnyen feltörték a rendszerünket, kijátszottak minket.” - mondta a Forma-1 legendája. „Abban a pillanatban mikor kiment egy számlánk egy ügyfélnek, hirtelen egy második tranzakció is megjelent idegen számlaszámmal, azzal a megjegyzéssel, hogy a LaudaMotion lecserélte a számlaszámot.”

35000 euró isztambuli, 39000 euró pedig írországi számlára került. A harmadik utalás az utolsó pillanatban meghiúsult. Ezt a pénzmozgást a helyi bankfelügyelet vette észre. A tetteseket megtalálni szinte lehetetlen a Mercedes elnöke szerint: „Ezek a hálózati rendszerek, amiket használnak, olyan ügyesen vannak megcsinálva, hogy mikor azt hinnénk, hogy elkaptuk a tetteseket, akkor újra eltűnik minden.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!