f1

2016.12.02. 06:25

Hamilton nem vette elég komolyan Rosberget – a bajnoki címébe került

„Túl későn ébredt fel ”

Horváth Dániel

Fotó: Tóth Zsombor

Jacques Villeneuve, 1997 Forma-1-es világbanoka szerint Lewis Hamilton Abu Dhabiban bemutatott versenyzését nem érheti kritika, de ezzel csak biztossá tette, hogy Rosberg megérdemelten lett világbajnok.

Villeneuve elárulta: ő is pontosan ugyanazt a taktikát követte volna, amit Hamilton csinált: „Nagyszerű verseny volt. Lewis azt csinálta, amit tudott, ebben semmi piszkos dolog nem volt.”

„Az egyetlen kivetnivaló dolog a Mercedestől érkező rádióüzenetek voltak. Ez nem jött ki túl jól, mert Lewis semmi rosszat nem csinált, csupán bevetette, amit tudott. Fair volt, a Mercedes már semmit nem veszíthetett.”

Arra a kérdésre, hogy ő is megcsinálta volna ugyanezt Damon Hill ellen húsz évvel ezelőtt: „Valószínűleg még keményebben. Az utolsó versenyen, amikor a csapatod már nem veszítheti el a bajnoki címet, nincs többé csapatérdek.”

„Ez az év egyetlen olyan szakasza, amikor a csapatnak háttérbe kell vonulnia, és elfogadni a helyzetet.”

De megérdemelten lett bajnok Rosberg? „Határozottan, és Lewis biztosabbá tette, hogy megérdemelje. Nico másképp állt a szezon végéhez, már nem a győzelmekre ment.”

„Lewis túl későn ébredt fel, ez pedig a bajnoki címébe került. A szezon felénél jött rá, hogy Nico valójában gyors, és kihívója lesz a  bajnokságban.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!