f1

2016.12.20. 06:32

Ricciardo tudja, jövőre nagyobb feszültség lehet Verstappen és közte

„Nem vagyok naív ”

Horváth Dániel

Fotó: Varga András

Több szakértő is egyetért abban, hogy a 2017-ben érkező szabálymódosítások miatt a Red Bullnak komoly esélye lehet arra, hogy véget vessen a Mercedes 2014 óta tartó dominanciájának. Egy egészen biztos: a versenyzőkkel nem lesz gond, hiszen Ricciardo és Verstappen is a legjobbak között van.

Jelenleg jónak mondható a Red Bull két pilótája közötti viszony, azonban egy bajnoki címért való csata következtében ez nagyon könnyen megváltozhat.

„Nem vagyok naív” – mondta Ricciardo, amikor a Verstappennel való kapcsolatáról kérdezték.

„Ha a győzelmekért fogunk harcolni, biztos vagyok benne, hogy a nyomás és a rivalizálás is nagyobb lesz. Remélhetőleg képesek leszünk egymás szemébe nézni, és azt mondani: jó munkát végeztél.”

Az új szabályokról is ejtett néhány szót: „Őszintén úgy gondolom, hogy ez jól jön számunkra. Nagyon megbízom az aerodinamikai szakembereinkben. Vadul fognak kinézni az új autók, izmosabbak lesznek, szélesebb gumikkal. Grrr ”

A Red Bull számára tehát adott a feladat: versenyképes járműt adni mindkét versenyzőjük alá, a többi pedig már a fiatal ausztrál és holland tehetség kezében van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!