f1

2016.12.19. 08:16

Vandoorne: A 2017-es autók nagyon agresszívan fognak kinézni

Stoffel Vandoorne úgy jellemezte a McLaren-Honda 2017-es autóját, mint „nagyon futurisztikus”, „nagyon jó” és „nagyon agresszív”

Hegedűs Dávid

Fotó: McLaren

Az elmúlt hónapban a Pirelli vizsgálatánál kiderült, hogy az új szabályok (új aerodinamika, szélesebb gumik) miatt jóval gyorsabbak lehetnek a 2017-es autók.

Vandoorne, aki Fernando Alonso csapattársa lesz jövőre – idén egy futamon már indulhatott – dicsérté az autók külsejét.

„Láttam a számítógépes 3D-s terveket, nagyon nagy a különbség az idei autóhoz képest.” - mondta a McLaren hivatalos weboldalán.

„Nagyon jó és nagyon futurisztikus lesz a megjelenésük, különösképpen a szélesebb hátsó gumik miatt.”

Vandoorne sokkal nagyobb fizikai megterhelésekre számít.

„Azt hiszem, a jövő évi autókat sokkal nehezebb kihívás lesz vezetni, mert az aerodinamikai és gumiszabályok miatt jóval gyorsabbak lesznek az autók, mint idén.”

„Sokkal keményebben kell majd edzenem az edzőmmel: pár edzőtáborba fogunk menni a télen, azért, hogy a lehető legjobban fel tudjak készülni az első tesztre.”

„Mi még nem tudjuk, hogy pontosan mennyire is lesz nehéz vezetni ezeket az autókat, de ez jó. Mindenkinek egyformán nagy kihívás ez, akár nagyobb különbségek is kialakulhatnak a versenyzők között.”

„A legnagyobb terhelés a nyakat fogja érinteni, ezért jobban edzeni kell a nyakizmokat.”

„Nem számít, hogy mennyit edzünk a télen, Karácsony után egyből folytatom a munkát, nem számít, hogy mennyire leszek fáradt.”

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!