f1

2016.04.03. 18:59

Räikkönen lenyűgözte a Ferrari főnökét

Maurizio Arrivabene szerint hihetetlenül látványos versenyzést láthattunk finn pilótájától.

Komenda Vivien

Fotó: Scuderia Ferrari

Räikkönent Nico Rosberg mögött a második helyen intette le a kockás zászló, így megismételte tavalyi Bahreini Nagydíjon elért eredményét.

„Azt gondolom, amit Kimi a versenyen bemutatott látványos volt, rendkívül látványos.” – fogalmazott Arrivabene a verseny után. „Az, ahogy Ricciardot előzte a külső íven, a régi idők versenyzőire emlékeztetett.”

Az olaszok csapatfőnöke hozzátette, a finn rossz rajtja annak köszönhető, hogy keze lecsúszott a kuplungkapcsolóról.

„Az ujja valószínűleg lecsúszott a lapátról. Ez megtörténhet, vesztett egy kis időt, de amit utána csinált, hihetetlen volt.”

A csapattárs, Sebastian Vettel már a rajtrácsig sem jutott el, hiszen a felvezető körön elfüstölt az autója. Arrivabene szerint azonban a hiba nincs összefüggésben Räikkönen Ferrarijának két héttel ezelőtti meghibásodásához.

„Talán egy szelep, vagy az injektor hibásodott meg. De meg kell néznünk a motort, hogy egyértelmű legyen, mi okozta a hibát. Kiminél a turbóval volt gond. Semmi köze nincs Sebastian gondjához.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!