f1

2016.01.17. 08:23

Todt: Az F1 közel áll a motorproblémák megoldásához

Az FIA elnöke optimista, hiszen legalább már az egyeztetések megkezdődtek.

Kovács Noémi

Fotó: Motorsport Csatorna

Komoly kihívásokkal kell szembenéznie napjaink Forma-1-ének, amire a sportág irányító testülete, az FIA próbál válaszokat keresni. A problémák, amelyekre megoldást keresnek az a költségek csökkentése, az erőforrások árainak csökkentése, valamint az egész sportág szabályozása és élvezhetővé tétele, hogy megállítsák a csökkenő nézettséget.

Az FIA Stratégiai Csoportja jövő héten ül össze először az idei év folyamán, az egyik fő téma pedig az erőforrások árainak csökkentése lesz. Az FIA elnöke, Jean Todt egyelőre magabiztos, úgy gondolja, hogy a négy motorgyártóval a fedélzeten sikerül olyan megoldást tető alá hozniuk, amivel mindenki többé-kevésbé elégedett lesz.

"Szerintem nagyon közel vagyunk a megállapodáshoz, de nem lenne helyénvaló ezzel kapcsolatos kérdésekre azelőtt válaszolni, mielőtt döntést hoznánk. Talán olyan kérdés ez, amire már 72 órán belül tudok válaszolni. Optimista vagyok. Remélem, hogy a többiekkel is egyet fogunk érteni, hiszen ez a mi bajnokságunk. Mindenkinek ez az érdeke, ezt diktálja a csapatok és a kereskedelmi jogok birtokosának érdeke is. Ezért gondolom úgy, hogy egy normális világban értelmes emberekkel megegyezésre fogunk jutni és megtatáljuk a megfelelő megoldást." - mondta Todt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!