Felsőcsatár

2015.06.09. 13:25

Rá sem ismer a felsőcsatári gyermeküdülőre - Felújították az épületet

Hárommillió forintból megújult, és ennek köszönhetőn biztonságosabb lett a felsőcsatári gyermeküdülő. Az idén is több száz gyermek tölti majd a nyári szünidőt az ifjúsági táborban.

Médiaközpont

Az első gyermekcsoportok már birtokba is vették a  felújított, ötvenhét férőhelyes felsőcsatári gyermeküdülőt. Nyaranta több százan töltik itt a szünidőt: gyermekcsoportok, iskolai osztályok, ifjúsági csoportok, baráti társaságok visszatérő, kedvelt táborhelye, melynek igazi varázsa a védett, lakott területtő távoli, természetközeli miliő. Az ifjúsági tábor épületét idén önkormányzati támogatással felújították.

fotó: Médiaközpont

- Hárommillió forinttal támogattuk az átépítést - mondta el dr. Puskás Tivadar polgármester, aki kiemelte, hogy bár még lenne mit korszerüsíteni az épületen, de a gyönyörű természeti környezet kompenzálja a hiányosságokat, és összeségében a gyerekek jól érzik itt magukat.

Nemcsak külsejében újult meg a ház, hanem biztonságosabb is lett. Felújították a tetőt, kicserélték a régi, korhadt gerendákat, de korszerűítették a teljes villamosrendszert is a villanykapcsolóktól a lámpabúrákig. Kiss Andrea, az AGORA –Gyermekek Háza szakági vezetőe kiemelte még, hogy a rendelkezésre álló forrásból sikerült újracsempézni és -járólapozni a vizesblokkok egy részét, kicserélték a szanitereket, valamint faljavítási munkálatokat és meszelést is végeztek.

Jelenleg két-három napra érkező kirándulócsoportok élvezik a természet szépségeit az üdülően, de az iskolai nyári szünet kezdetétől elindulnak az egyhetes táborok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!