Vb2022

2022.11.28. 16:26

Öt gól, ghánai siker - Fordulatos meccset játszottak a csapatok

A labdarúgó-világbajnokság H csoportjának 2. fordulójában Ghána 3-2-re legyőzte Dél-Koreát.

Pum András

Kvon Csang Hun (jobbról) és Salisu

Forrás: MTI/AP/Ricardo Mazalan

Dél-Korea–Ghána 2-3 (0-2).  Al-Rajján, Education City Stadion, világbajnoki labdarúgó-mérkőzés, H csoport, 2. forduló, vezette: Taylor (angol).

Dél-Korea: Kim Szun Kju – Kim Mun Hvan, Kim Min Dzse (Kvon Kjung Von, 90+2), Kim Jung Kvon, Kim Dzsin Szu – Hvang In Bom, Dzsung Vu Jung – Kvon Csang Hun (Li Kang In, 57.), Dzsong Vu Jung (Na Szang Ho, 46.), Szon Hung Min – Cso Ku Szung. Szövetségi kapitány: Paulo Bento.

Ghána: Ati-Zigi – Lamptey (Odoi, 78.), Amartey, M. Salisu, G. Mensah (Mesnah, 88.) – Partey, Samed, Kudus (Djiku, 83.) – A. Ayew (Kyereh, 78.), Inaki Williams, J. Ayew (Sulemana, 78.). Szövetségi kapitány: Otto Addo.

Gólszerzők: Cso Ku Szung 2 (58., 60.), illetve  Kudus 2 (34., 68.), M. Salisu (24.).

Nagy elánnal kezdte Dél-Korea a meccset, kapujához szorította Ghánát. Igaz, komoly helyzetekben ez nem mutatkozott meg. Aztán szinte a semmiből megszerezte Ghána a vezetést. A 24.  percben Jordan Ayew kapu elé ívelt szabadrúgása után Salisu eszmélt leggyorsabban az ötösön belül lecsorgó labdára, és négy méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-1). Nem sokkal, tíz perccel később már kettővel mentek az egyre inkább magukra találó ghánaiak. A 34. percben Jordan Ayew Jobb oldali beadását a középen érkező Kudus fejjel, hét méterről a bal sarokba csúsztatta  (0-2). Szünet után az 58. percben Lee Kang In szerzett labdát az oldalvonal mellett, a kapu elé ívelt, Cso Ku Szung megelőzte Salisut és hat méterről a kapuba fejelt (1-2).  Két perc múlva már 2-2- volt az állás! Kim Dzsin Szu balról, az alapvonal közeléből ívelte középre a labdát, Cso Ku Szung  berobbanva, óriási erővel,  négy méterről a léc alá fejelt (2-2). A 68. percben újra az afrikai csapatnál volt az előny: Mensah futott el a bal szélen, középre passzolt, Inaki Williams lyukat rúgott, de így pont jó lett Kudusnak, aki tíz méterről a jobb alsóba sarokba helyezett (2-3). A hajrát nagyon megnyomta Dél-Korea, de Ghána hősiesen védekezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!