Vb2022

2022.12.08. 19:00

Pénteki menetrend: Horvátország–Brazília és Hollandia–Argentína mérkőzésekkel folytatódik a vb

Pénteken a Horvátország–Brazília és Hollandia–Argentína mérkőzésekkel megkezdődnek a negyeddöntők a világbajnokságon

Pum András

Forrás: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Horvátország–Brazília, al-Rajjan (Egyetemvárosi Stadion), 16.00.

Komoly erőpróba vár a horvát válogatottra, melynek szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic félelmetesnek nevezte Brazíliát.

– Nézzünk szembe a ténnyel, ők az esélyesek – nyilatkozta Dalic. – Nemcsak amiatt mondom ezt, amit eddig láttam tőlük, hanem mert a játékosaik minősége, technikai tudása és értéke a mutatott futballjukhoz hasonlóan félelmetes. Nekünk egyszerűen ki kell élveznünk az alkalmat, hogy a brazilok ellen játszhatunk.

A brazilok szövetségi kapitánya, Tite a legerősebb brazil kezdőcsapatot küldheti pályára miután úgy tűnik, a balhátvéd Alex Sandro is felépül addigra, Danilo pedig így újra az eredeti posztján, jobbhátvédként segítheti az együttest.

Hollandia–Argentína Luszail, 20.00.

Lionel Messi klasszisa és Louis van Gaal taktikája kulcsszerepet játszhat a holland–argentin meccsen.

– Cristiano Ronaldo mellett az elmúlt évtizedek egyik legjobb játékosa a világon Messi – mondta Virgil van Dijk, a hollandok védője. – Ő vezeti Argentínát, tudjuk, hogy mire képes, ugyanakkor több jó játékos is van a csapatukban, aki a különbséget jelentheti, akikre oda kell figyelni.

Fokozatosan javuló formát mutat a dél-amerikai rivális: a csoportkör nyitófordulójában  2-1-re kikapott Szaúd-Arábiától, hogy aztán Mexikót és Lengyelországot 2-0-ra legyőzve megnyerje csoportját, a 16 között pedig 2-1-es sikerrel ejtse ki Ausztráliát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!